Tussen 5 en 11 maart Bruist de Musketon!

Creatieve workshops, optredens van artiesten uit Lunetten, theater en nog veel meer.

Klik op de datum voor het programma

Kick off

20.00 – 21.30 (zaal open: 19.45)

Musketon Bruist trapt af! We beginnen de week met de feestelijke lancering van de nieuwe site www.demusketon.nl in de theaterzaal. Die avond kun je ook genieten van een act van Nico Groenenberg, bekend van onder andere Lunetics. En wijkhistoricus Maarten Brinkman zal meer vertellen over de geschiedenis van de Musketon. Natuurlijk is er daarnaast tijd om gezellig met elkaar iets te drinken. Kom je ook?

Buurtlunch

11.30 – 13.30

Pompoensoep, quiche, diverse lekkere verse thee en nog veel meer. Stel je eigen lunch samen en eet deze middag gezellig met buurtgenoten. Je betaalt per item maximaal 1 euro (let op: alleen contant, pinnen kan niet). Houd onze Facebookpagina in de gaten voor het menu. De lunch wordt klaargemaakt door Lister en wordt begeleid door live muziek.

Meet & greet

19.30 – 21.30

Wat kun je doen bij overlast? Hoe maak je de kans op inbraak kleiner? Wat doet de wijkagent en wat doet het jongerenwerk in de wijk? Ga met ze in gesprek en vraag alles wat je altijd al wilde weten.

Kids Club

10.00 – 12.00

Alle kinderen van 0 tot 4 zijn welkom voor de Kidsclub in de Musketon. Speel-o-theek De Boemerang hanteert speciaal voor deze week actieprijzen (lidmaatschap voor één jaar 10 euro, normaal 15 euro). Daarnaast staat in de speel-o-theek extra veel speelgoed klaar waar je mee kunt spelen. Zo kun je goed zien hoeveel speelgoed er allemaal te leen is. 

Om 10.15 en om 11.15 uur kunnen kinderen meedoen aan een workshop Peuters Natuurlijk! van Stichting Voelspriet. Ga met de handpoppen Zoem en Zomer mee naar buiten op een fantasievol natuuravontuur. Aan de hand van een mooi verhaal gaan we samen op ontdekkingstocht naar de natuur rondom de Musketon. Want zelfs in deze stadse omgeving is veel te beleven! Samen maken we een mozaïek van al het materiaal dat we buiten hebben gevonden.

Neem ook je te kleine (kinder- of dames-) kleertje mee, want Krijg de Kleertjes organiseert een wildruilactie. We hangen een waslijn met spullen op en daar mag je je kleertje vanaf plukken in ruil voor iets anders. Doe eens wild, ruil je kleertjes!  Je kunt ook op zaterdag 10 maart wildruilen.

Ook Kinderkledingbeurs Lunetten is erbij. Voor ouder én kind: met aankleedpopjes voor de kinderen, om zelf aan kleden, en een wensenpot voor de ouders. Je kunt je ter plekke nog inschrijven als verkoper op de Kledingbeurs.

Natuurlijk is er voor alle ouders en begeleiders koffie, voor alle kids iets te drinken en voor iedereen een gezond tienuurtje. En alle kids mogen zich laten schminken door Lunettenaar Marijke Jansen.

                   

Huiskamerconcert

20.00 – 22.00

Optredens van LEVI en de Bende van Bunnik.

LEVI, de artiestennaam van Levi Boon, is een 19-jarige singer songwriter uit Lunetten. Ze schrijft haar eigen liedjes, geïnspireerd door Bon Iver, Feist en Lianne La Havas.

De Bende van Bunnik is een akoestisch bandje en bestaat uit Wim Albers (saxofoon en klarinet), Dominiek Boland (banjo en mondharmonica), Florein Coehorst (piano) Jack Thijssen (contrabas) en zangeres Astrid van Assen. Ze spelen oude stijl blues en jazz en laten zich inspireren door Bessie Smith, Billy Holliday en Tuba Skinny.

          Bende van Bunnik

Fitte vrijdag

09.00 – 12.00

Hoe fit ben je? Hoe goed is je conditie? En wat kun je doen om je conditie te verbeteren? Doe mee aan de fit- en suikertest van Harten voor Sport en Fit Lunetten en je weet het.

Vind je masseren leuk en ben je nieuwsgierig of je het zelf kan? Of hoe je thuis je gezinsleden in een ontspannen modus kunt krijgen? Van Diana van Sterk en Soepel leer je hoe je aan de keukentafel een ontspannen stoelmassage kan geven.

Marileen Louwerse van Vitalitree wisselt gedurende de ochtend het geven van handmassages en het aanleren daarvan af met vraag- en proef maar raak sessies. Handmassages zijn heerlijk ontspannend en extra fijn om te geven aan mensen die chronisch pijn hebben, in ern periode van stress zitten of te maken hebben met dementie. Bij de vraag- en proef maar raak sessies kun je gezonde hapjes proeven en al je vragen over voeding en gezondheid stellen. Is melk nou goed voor elk? Hoe zit het precies met die gluten? Hoe schadelijk is suiker echt?

                   

Crea middag

14.00 – 16.00

De workshop van Merel van Ginkel van Meer van Merel is bedoeld voor iedereen die graag creatief bezig is. Samen met haar ga je aan de slag om meer in het moment te leven, in het hier en nu. Je staat uitgebreid stil bij mooie momenten in je leven en gebruikt die als inspiratie om een linnen tas te illustreren. Dus je gaat met een blijvende herinnering naar huis. De workshop is bedoeld voor volwassen en duurt 2 uur. Merel zorgt voor schorten om je kleding te beschermen.

De breimutsen, een groep enthousiaste breisters en haaksters, zijn elke vrijdagmiddag aanwezig in de Musketon, dus ook vandaag. Leer van hun de beginselen van het breien of haken. Of neem een breiwerk mee dat al jaren in de kast ligt en maak het af.

Ook kinderen kunnen hun eerste pennen breien onder begeleiding van de breimutsen. Er is daarnaast een speciale knutselactiviteit voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

         

Smartlappenbingo

20.00 – 21.30

Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost maar eindelijk is het dan zover: Carola Kraai treedt op in de Musketon! Vanaf 20:00 spelen we 3 rondes van 30 minuten waarbij we de Bingo afwisselen met Hollandse Hitjes van toen. Voor iedereen die wint is er natuurlijk een Carola-waardige prijs, maar pas op: Bij een valse Bingo moet er een liedje gezongen worden.

Meer weten over Carola Kraai? Kijk op www.carolakraai.nl of like Carola Kraai op Facebook om op de hoogte te blijven van al haar activiteiten.

Duurzame zaterdag

10.00 – 12.30

Hoe maak je een groep in Whatsapp? Waarom komt je mail niet aan? Wat kun je met Facebook? Welke virusscanner kun je het beste gebruiken? Je kunt met al je vragen over het gebruik van je telefoon, tablet of laptop terecht bij het Digitaal Café van het Repair Café. Repair Café Lunetten werkt hiervoor samen met Vereniging Netwerk Lunetten.

Kom samen met je kind (0-12 jaar) kennismaken met het speelgoed en de vrijwilligers van de speel-o-theek. Alleen deze week krijg je een actiekorting op het jaar abonnement, 10 euro voor een jaar (normaal 15 euro). Vandaag staat in de speel-o-theek extra veel speelgoed klaar, zodat je goed kunt zien hoeveel speelgoed er allemaal te leen is. 

Zijn je kinderen alweer uit hun kinderen gegroeid? Of ben je zelf uitgekeken op je eigen kleding? Doe mee aan de wildruilactie van Krijg de Kleertjes voor kinder- en dameskleding.

                    

Wie is de Mol?

19.30 – 22.00

Samen met wijkgenoten op groot scherm in de theaterzaal de finale van Wie is de Mol kijken. Hoe leuk is dat? We maken een finale poule met als prijs eeuwige roem en delen de spanning van de uitslag. De bar in de huiskamer is geopend voor een drankje. Wie is jouw mol?

Luie zondag

13.30 – 16.00 uur (zaal open: 13.15 uur)

Vandaag zijn er twee redenen om naar de Musketon te komen: spetterend muzikaal kindertheater voor kinderen van 4 tot 10 jaar en een muziekquiz voor alle leeftijden.

Deze muzikale belevenis wil je niet missen! Kom kijken, luisteren en doe vooral lekker mee met de interactieve muzikale voorstelling van MOTIV53. MOTIV53 bestaat uit saxofonist Coen Witteveen (saxofonist bij oa Typhoon, maar ook producer, componist, docent en inspirator) en Jolieke Sorber (zangeres, zang- en muziekdocent, songwriter  en voice-over). MOTIV53 is bekend van liedjes bij de Kinderboekenweken en de Nationale Voorleesdagen. Hun muziek is een cross-over van allerlei stijlen, als jazz, pop, hip hop, EDM en muziek uit verre landen. In Lunetten lopen al veel fans rond, die bijvoorbeeld ‘Gruwelijk gek op griezelen’ van A tot Z meezingen en er nog moves bij hebben ook. Bij deze voorstelling worden ze bijgestaan door drummer Patrick Onderweegs. De voorstelling is bestemd voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun begeleiders.

Om 15 uur start een muzikale quiz voor jong en oud. Test je muziekkennis, alleen of met je eigen team. De kleintjes vermaken zich ondertussen met speelgoed dat beschikbaar is gesteld door de speel-o-theek. Eigen speelgoed meenemen mag natuurlijk ook. Tussendoor verzorgt DJ Robinho fijne tunes die passen bij een luie Lunettense zondag. De bar is geopend voor drankjes.